sylvie_RafaelHet maakt mij blij, het nieuwste grote nieuws van het nieuwe jaar. Elke beetje belangrijke site kopte het op de voorpagina, Rafael en Sylvie gaan uit elkaar.

Het is geen afgunst, niet omdat ik recent zelf ben gescheiden, en zodoende ben ingeburgerd in het vakjargon van de scheidingsadvocaat waaronder de prachtige scrabblewoorden als alimentatie-indexering , ouderschapsplan en convenant, maar omdat dit soort berichten de pijn verzachten van het afwijzen van een substantiële subsidie in mijn levensonderhoud voor de komende tien jaar door de staatsloterij. Het gewonnen bedrag voorziet slechts in een halve dag onderhoud. Het gezin van der Vaart daarentegen, had helemaal geen subsidie nodig. Rafael verdiende met elke trap tegen welke bal dan ook bij de voetbalclub van Hamburg een veelvoud van de huidige waarde van mijn staatslot. Rafael heeft een goede baan en ook Sylvie heeft buiten divaneren* een aardige carrière als presentatrice op de Duitse TV.

Dit perfecte stel, geliefd door iedereen, heeft een feestje gegeven voor een tiental gasten om het einde van 2012 te vieren. Tevens is a passant het einde van het huwelijk gevierd, want als er al iets knalde op dit feest was het de hand van Rafael op Sylvie, die daarna viel, aldus welingelichte kranten.

En nu is het huwelijk over en uit, net als mijn dromen over een oneindige hoeveelheid geld, zeg 30 miljoen. Ik droomde over nieuwe auto’s, grote huizen, hier en in landen met altijd mooi weer, hippe kleding en iedere dag biefstuk van de haas. Wat zou ik gelukkig zijn met al die weelde, mij omringen met echte vrienden die meedeelden in mijn rijkdom.

Wat rest is mij te realiseren dat ik niet gelukkig zal worden van uiterlijke schijn en oneindige rijkdom, net zoals Rafael en Sylvie niet gelukkig zijn geworden, ondanks een goede gezondheid. Ik lees in dit soort berichten de bevestiging dat ik niet moet proberen rijkdom te vergaren door materie, maar door te kijken in de ogen van mijn vriendin, mijn kinderen. Ik hoef de rijkdom niet te vergaren, ik hoef de rijkdom alleen maar op te merken en te ervaren.

De media springt gretig in op het nieuws. NOS op 3 kopt ‘Duitsland rouwt om Sylvie en Raf’, terwijl op AD.NL ‘Verbijsterde BN’ers steunen Sylvie en Rafael’ valt te lezen, wat meer dan bedoeld benadrukt dat dit huwelijk meer uiterlijke schijn had dan wederzijdse liefde en respect. Babette van Veen geeft een scherpe analyse : Tja, het is niet alles goud wat er blinkt’

© 2013 Raoul Slavenburg

 *divaneren : Het door mij in 2013 geïntroduceerde werkwoord met de betekenis ‘zich bewegen als een diva’

Bron 1Bron 2, Bron 3, Bron 4

Het laatste nieuws over Sylvie en Rafael

© 2013 De Jager (http://www.nu.nl/de-jager/)

Advertenties